periodisme

El carnet de periodistaAixò que hem notat es pot llegir a la campanya que es fa http://www.ciberpunk.info/estatuto-del-periodista contra l’estatut del periodista pel que fa al control i l’accés a la informació. Allò que deiem posts a baix de la figura del professional es veu afectat aquí.

El criteri professional s’acreditarà amb un carnet de periodista, o això s’intenta des de la proposta de llei de l’estatut del periodista. I el crit al cel. Per donar fe de la professionalitat en tratar la informació s’haurà de fer cas a l’estricte e la lletra i llicenciar-se en criteri estatutari de periodista.Jo em pregunto de quina facultat deuen sortir aquests periodistes amb criteri.

No n’hi ha prou en obserbar tot allò que feia d’un professional un professional per fer això que han portat fent els periodistes clàssics, d’escola? No ho fan alguns bloggers amb bastanta més “calité” que molts periodistes de títol? Almenys jo tinc aquesta sensació quan llegeixo determinats blocs que en teoria no tenen l’autoritat professional/moral des de la que ens informen el periodistes a l’ús.

Els bloggers (professionals ;)) parlen de revolució periodística, de disminució d’importància del concepte de professió, és clar (aquest no és el seu plat de llenties). Però realment, quan l’accés a la informació per les vies convencionals es paralitza, la bloggosfera continua informant. Sinó, recordeu l’11-S: les pàgines dels diaris principals saturades, la informació arribava arreu a través dels bloggers. Això és un evidència com una casa del canvi que suposa la bloggosfera en la societat de la informació.

A partir de moments com aquells de l’11-S, la importància d’aquest periodisme digital i ciutadà ha crescut brutalment. Diu un blogger “. Al igual que todos somos en mayor o menor medida empresarios, informáticos o políticos, también somos periodistas. (potser vol dir “periodisme a nivell d’usuari?”) La profesión de periodista como intermediario, elaborador-manipulador de la información y creador de opinión tenía sentido en el viejo mundo industrial, donde la centralización era necesaria. En nuestra sociedad ya no es necesaria esa centralización y el periodismo no es un caso aparte. Ahora nos podemos institucionalizar a nosotros mismos y ejercer el periodismo desde nuestra individualidad.”

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s