Uncategorized

Morcheeba en concert (23/05/08)


A la gespa artificial s’hi estava molt bé. Tothom era molt de tot arreu ahir a la nit. Hi havia llums blaus i blancs que et feien semblar estar dins una peixera. Agrada estar dins una peixera. Per això el supòsit que l’existència d’un peix de colors ha de ser desgraciada, no és del tot cert. És lleugera, transparent i tèbia, sense massa estridències tèrmiques. Una vida sense aparent artifici, però efectivament decorativa.

Com el concert d’ahir. Gent d’una mida semblant, movent-se graciosament dins un recinte de parets plastificades. I tot va succeïr sense massa estridències. La vocalista, substituta de l’originària veu femenina del grup, Ross Godfrey, substituta de la no tan originària Daysy Martey, semblava treta d’un anunci de compreses francès. Vestit blanc, plisat i maldestre, botes de pell, veu epidèrmica, plisada i maldestra. Està clar que els germans Godfrey no acaben de trobar la inspiració alhora d’escollir cantant.

Potser va ser perquè el DJ Godfrey s’havia pres alguna til·la de més, que el baix semblava un destil·lat d’Elton John i l’altre, l’home orquestra, ja tenia prou feina a no desconcentrar-se entre tants gestos estranys de la noia-fina-i-segura. Potser va ser per això que ens semblava haver-nos equivocat de lloc i haver pagat per escoltar uns “The Corrs” disfressats de “Morcheeba”. Un pop edulcorat i pretenciós que ratllava el coma diabètic.

Vam trobar a faltar blues i triphop que enamora del seu “Big Calm”. Íntim, vibrant, visual. Vam trobara a faltar l’electricitat melòdica i mesclada. La música electrònica de baix tempo que ens fa transportar com es transporta l’esperit en un viatge (Dels de tren o carretera, vull dir). Vam trobar a faltar l’afortunada semblança amb Massive attack o Portishead. Allò que Aristòtil hagués trobat de comú en tots ells i que els elevaria a categoria d’excel·lents productors d’emocions.

Però bé, era “el espacio Movistar” i no el Palau de la música. Jo també tocaria amb poques ganes si em contractés Telefónica de España.

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s