Uncategorized

Caga tió!


Es veu que el Nadal ja no és tant despreciable com es deia anys enrere. El Nadal d’abans, el la festa pel consumisme i pels retrobaments obligats. El de la festa dels quilos de més i de les peles de menys. El de la festa de veure qui passa menys fred amb més estil. Aquella festa que tothom s’avenia a dir  que no era per ell que era pels nens. El Nadal ens posava de mal humor i constatava que estàvem sols i que omplíem el buit que sentíem comprant sense parar.

Però ara la gent deu haver parat de comprar d’aquella manera i deuen omplir el buit, justament, deixant de comprar i dient altres coses respecte el Nadal. Allò tan nostrat d’omplir-se la boca amb la paraula “konsumisma” i “sossiatat konsumista” ja no es porta i estic contenta que sigui així. Perquè no tot és culpa dels altres. Ni de la tradició. Ni dels valors (estètics) horteres.

Ahir vaig poder sentir la opinió de moltes persones en un debat a l’Escola i en general sembla que s’està construint un altre reeixit discurs col·lectiu. La gent està moderadament trista per l’ambient econòmic general i omplir buits existencials ja no els preocupa. Es constata el retorn primari a la comunió familiar. La gent necessita més que mai dels seus. Sentir-se estimat i sentir-se bé estimant als altres. I compra alguns regals, sí. I fan manualitats. I abracen als amics pel carrer. I ho Admeten. Admeten que el Nadal els agrada. Que els agraden els llums i reunir-se per ventar cops de pal a un tros de fusta. Els agrada veure que el seu cor és com un tió. Que  malgrat els cops de pal, regala coses maques, almenys, un cop  l’any.

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s