dones!, Uncategorized

bruteja i sigues feliç


Això de tenir fills i fer procrear alhora tot tipus de comentaris al voltant de la seva criança, és inevitable (bé, només això segon). Voldria abstenir-me’n, com voldria haver-me abstingut de penjar fotos personals  al Facebook. Però no puc. Més o menys com em passa amb el turró de Suchard o qualsevol conglomerat calòric fet a base de Nutela i mala llet. Així que avui m’agradaria comentar un article que va passar-me la meva amiga Lourdes, respecte la brutícia i l’esplendor dels nens.

Hi ha tot un moviment que aposta per la lleu deshigientizació de la criatura en pro d’una Gran salut futura. Es diu que “l’exposició durant la infantesa a gèrmens podria preparar el sistema immunològic de cara a prevenir futures al·lèrgies.” Això és el que responc jo quan algú em diu que la meva filla va feta un Cristo.

-La teva filla va fet un Cristo -Diu l’àvia de torn.

-Brutejar és sà.

-Una mica, sí, però tant…

-Bruuuutejar és sà!

Els nens antics

En temps de la meva àvia, un nadó com Déu mana havia de ser, essencialment, gras i lluent.

-Oh! Que grassa i lluenta! –Deia la tieta dels anys 50 mentre pessigava les prominents galtonetes de l’infantó.

Gràcies –Responia cofoia la mare de la criatura dels anys 50 i successius.

En canvi, un nen bonic i sa d’aquesta nostra època, ha de ser tot el contrari: Mat i, si pot ser, esvelt. Això dels saxons, la colònia i les clenxes ja no es porta. S’ha de tenir un nen equilibrat, que no pugi ni baixi de la corba de creixement, que obeeixi a les talles del Zara (les de l’HM no valen, que són per moles sueques). I que estigui brut. Com més brut millor. Res d’esterilitzar el nadó dins una bombolla de pulcritud i santedat. Això era abans. El nen ha de ser un Oliver Twist de cap a peus. Però feliç, és clar.

Així que porteu-lo al parc i deixeu que faci la croqueta al pipican. Que faci uns tastets, de passada. Que llepi el tobogan mentre davalla. Quan plogui, unes quantes travesses de bassa no li anirien malament. Deixeu que noti el crepitar de les fulles a la tardor. Que se les posi a les butxaques, a la boca, a les orelles. És natural i no li farà cap mal, tot el contrari!I, sobretot, mocs. Molts mocs. Deixeu que brollin i fluieixin els mocs, pares i mares. Quan toca el sol als mocs dels vostres fills bruts i sans, una lluentor irisada els sintonitza amb les tendències. Feu-los brutejar i tindreu uns nens sans i feliços.

Anuncis
Estàndard

2 thoughts on “bruteja i sigues feliç

  1. Ostres mama de la meva neta!!!!! Qui ès que t’ha omplert el teu cervell privilegiat d’aquestes teoríes absurdes???? està molt bé que els nens juguin terrejant , explorant tot el que veuen i toquen, però d’aixó a que portin mocs fins els peus….i brutejar per evitar malaltíes futures..aixó al meu tems en deiem nens amb tinya, jo n’he vist, i de veritat que no preveníen res de res, tot al contrari, és que eren petits deixats de la ma de Déu, ara , no en els anys 50, deixats de l’amor i atenció dels seus progenitors. he dit.

  2. Estic d’acord en evitar l’esterilització dels nostres infants, però d’aquí a promoure els mocs com quelcom normal crec q hi ha un abisme. Els mocs indiquen q hi ha una infecció del tracte respiratori i s’ha d’intentar evitar. Estar malalt no és saludable! Es veritat q es creen defenses però en edats primerenques, abans dels 6-7 anys, suposa un cost massa elevat x l’organisme degut a que el sistwma immunitari no esta ben madur. Per tant, fora les teories neomodernes q la guarderia els va be perque a mes de socialitzar-se s’immunitzen.! No prou eufemismes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s