dones!

Danaide 1


a-bad-woman-feeling-good-blues-women-who-buzzy-jackson-hardcover-cover-art

Diu el mite que al regne d’Argos es van convenir unes bodes amb el d’Egipte per segellar la pau. Cinquanta filles, les Danaides, per cinquanta egipcis. El rei d’Argos, però, era un cabronàs i va decidir ordenar a les seves nenes que assassinessin als seus marits.

I Totes van pelar els seus marits. Però una no. Totes van ser castigadíssimes a l’Avern. Una se’n va lliurar. Hipermenestra, la germana gran de 49 homicides debia tenir algun gen que la feia diferent a la resta: El gen de la desobediència.

D’altra banda, no seria gaire apropiat dir que aquella família, estadísticament parlant, portés a la sang això de matar: Totes les homicides ho eren, de fet, perquè havien obeit son pare. Per tant, no només eren matariles sinó també molt bones pubilles.

Ella, en canvi,  més romàntica que bona filla, es va enamorar de l’egipci 50 (o això vull imaginar-me) Diuen que va ser perquè ell la va respectar durant la nit de noces… I això és el més estrany del mite. Decideixes no pelar un paio perquè no es vol ficar al llit amb tu? Quin recargolament tan poc africà! Per això penso que la desobediència es deu a una raó  intercontinental: El ressentiment.

Segur: La Danaide gran i rara estava dolguda amb son pare, el rei Danao i per aquest motiu va desafiar les seves ordres d’assassinar l’Egipci número 1, l’eunuc afortunat. Em ve lleugerament una idea de perquè la noia es va rebel·lar amb el monarca. Pensava: Quina necessitat hi ha de tenir 50 fills? que no en tenia prou amb mi? tan poc perfecte em trobava el pare que havia de probar-ho 49 vegades més? Ah! Per l’avi Poseidó! El pare no m’estima! QED

Ui, les senyores! ja les fem aquestes coses!

Anuncis
Estàndard

One thought on “Danaide 1

  1. el princep egipci la va respectar a la nit de noces perquè ni tapant-la amb una saca de patates es podia evitar la lletjor i alitosi de la princeseta amanti religiosa arganiana …menjaven alls per mantenir la dentadura afilada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s